Meteen naar de content

Gratis verzending vanaf €150 | 30 dagen Retour Garantie

Neem contact op met ons

De verloren kunst van het aarden

The Lost Art of Grounding

Invoering

Als mensen in de moderne wereld zijn we steeds meer losgekoppeld geraakt van de natuur en de aarde onder onze voeten. Van het dragen van schoenen tot het slapen in verhoogde bedden: veel aspecten van onze levensstijl verhinderen ons de voordelen van direct huidcontact met de grond te ervaren. Dit verlies van natuurlijke basis kan van invloed zijn op onze gezondheid op manieren die we ons niet volledig realiseren. In deze blog onderzoeken we het over het hoofd geziene belang van aarden, hoe de moderne levensstijl ons ervan heeft losgekoppeld, en eenvoudige manieren waarop u vandaag nog de vruchten kunt plukken.


De historische context: onze relatie met aarding

Onze schoenenobsessie ontkoppelt ons van de aarde

Historisch perspectief: Gedurende meer dan 99% van de menselijke evolutie liepen onze voorouders blootsvoets en sliepen ze op natuurlijke oppervlakken die een constante aarding mogelijk maakten. Maar archeologen schatten dat schoenen pas een paar honderd jaar geleden gemeengoed werden.

Van leer naar synthetisch: In de 17e eeuw wonnen leren schoenen aan populariteit in Europa en Amerika. Maar pas aan het eind van de 20e eeuw en de komst van moderne synthetische materialen zoals rubber, plastic en schuim werd het aarden abnormaal.

Moderne trends: In de jaren zestig en zeventig introduceerden sportschoenenmerken als Nike en Adidas voorgevormde zolen gemaakt van volledig synthetische materialen. Bedrijven begonnen met de massaproductie van betaalbare schoenen met behulp van deze nieuwe, door de mens gemaakte ingrediënten. In de loop van slechts een generatie of twee werd het dragen van schoenen de hele dag het nieuwe normaal.

Het resultaat: Tegenwoordig dragen we bijna 24/7 schoenen, van thuis tot op kantoor en bij het doen van boodschappen. En als we thuis op blote voeten lopen, voorkomen verhoogde bedden, houten vloeren en tapijt dat ons lichaam zich tijdens onze slaap met de aarde verbindt. In wezen zijn we losgekoppeld van onze natuurlijke staat van geaard zijn.



De gevolgen van modern schoeisel

Hoe moderne schoenen de voordelen van aarden blokkeren

Natuurlijke elektronenstroom: Leren schoenen lieten op zijn minst enige natuurlijke elektronenstroom tussen onze huid en de aarde toe. Maar gewone schoenmaterialen zoals rubber, plastic, schuim en synthetisch leer vormen effectieve isolatoren.

De Wetenschap: Het aardoppervlak bevat een onbeperkte voorraad vrije elektronen. Als we op blote voeten lopen, kan onze huid deze elektronen absorberen, wat helpt bij het neutraliseren van ontstekingsveroorzakende vrije radicalen in ons lichaam. Maar schoenen verstoren dit natuurlijke proces.

Onderzoeksinzichten: In één onderzoek werd de isolerende werking van verschillende schoenzolen getest door de elektrische geleiding erover te meten. Terwijl leren schoenen enige geleidbaarheid vertoonden, blokkeerden materialen zoals ethyleenvinylacetaat (het schuim in hardloopschoenen) de geleiding volledig.

Het komt erop neer: Dus die zwaar gevoerde sneakers kunnen je voeten beschermen tegen rotsen en hete bestrating. Maar ze blokkeren ook aardingselektronen die uw algehele gezondheid ondersteunen.


De wetenschap achter aarden

Hoe verhoogde bedden de aarding tijdens het slapen verminderen

Het probleem: Hoog in bed slapen zorgt voor een soortgelijke ontkoppeling van de aarde als het dragen van schoenen.

Onderzoeksresultaten: Eén onderzoek zorgde ervoor dat deelnemers geaard werden door ze te laten slapen in contact met geleidende platen die via een draad verbonden waren met een aardingspunt buiten. De resultaten waren diepgaand. Het 's nachts aarden van het lichaam verminderde de algehele stress, pijnniveaus en ontstekingsmarkers aanzienlijk.

Conclusie uit het onderzoek: De effecten waren zo krachtig dat de onderzoekers concludeerden dat geaard zijn tijdens de slaap “net zo essentieel is als zonneschijn, voedingsstoffen en andere levensstijlfactoren voor het behoud van de gezondheid.”

De moderne uitdaging: Toch houdt het gemiddelde verhoogde bed ons lichaam de hele nacht geïsoleerd van de natuurlijke elektronen van de grond. Zelfs kleine stappen, zoals het plaatsen van aardingspads onder uw voeten of lakens, kunnen een groot verschil maken. Daarover binnenkort meer.



Een gezondere jij: de voordelen van aarden

De vele voordelen van aarden

Onderzoek bevestigt: Een toenemend aantal onderzoeken bevestigt dat het verankeren van het aardoppervlak verreikende welzijnsvoordelen heeft. Regelmatig blootsvoets naar buiten gaan of aardingsproducten gebruiken helpt:

1. Verhoog de antioxidantafweer en verminder ontstekingen
2. Verdun het bloed en verbeter de bloedstroom
3. Breng de vecht-of-vluchtreactie van het zenuwstelsel in evenwicht
4. Verminder pijn en spierspanning
5. Verbeter het slaap- en energieniveau
6. Stabiliseer het circadiane ritme en de cortisolsecretie
7. Voorkom plotselinge hartdood na een hartaanval
8. Verminder de elektrische velden die worden veroorzaakt door gewone elektronica

Casestudy's: In één onderzoek leidde gronden tijdens het sporten tot aanzienlijk minder spierpijn, gewrichtspijn en vermoeidheid vergeleken met niet-geaarde oefeningen. Uit ander onderzoek is gebleken dat aarding ontstekingen op biochemisch niveau internaliseert door overactieve immuuncellen te kalmeren.

Beyond Science: Er is zelfs bewijs dat aardingssystemen bescherming kunnen bieden tegen de ongezonde effecten van constante wifi en elektronica die ons lichaam kunnen overweldigen. Behoorlijk indrukwekkende voordelen voor zo’n eenvoudige oefening!

Praktische manieren om aarding te integreren

Eenvoudige manieren om uw aardingstijd te verlengen

Buiten op blote voeten lopen: Buiten uw schoenen uitdoen zou uw eerste stap moeten zijn. Elke kans om op blote voeten in de natuur te lopen is ideaal – of u nu door uw achtertuin wandelt, over wandelpaden wandelt of ontspant in het park of op het strand. Begin klein met dagelijks 10-15 minuten. Werk indien mogelijk naar minimaal 30-60 minuten buiten op blote voeten.

Oplossingen voor binnenshuis: Door aardingsmatten of -pads te gebruiken terwijl u binnenshuis werkt of ontspant, kunt u de elektronen van de aarde opnemen, zelfs zonder huid-op-aarde contact. De beste keuze is een systeem met een snoer dat wordt aangesloten op een aardpoort of een aardingsstaaf buiten die in de aarde is verzonken. Yogamatten of zitkussens maken het gemakkelijk om geaard te blijven terwijl je de dag binnen doorbrengt.

Nachtroutine: Ervoor zorgen dat u tijdens het slapen geaard blijft, is ook van cruciaal belang. Er zijn geleidende lakens of matten verkrijgbaar die op een geaard stopcontact of poort kunnen worden aangesloten. Je kunt ook gewoon een aardingskussen onder je voeten of lakens houden. Slechts een paar nachten gegronde slaap kunnen een merkbaar verschil maken in uw energie- en ontstekingsniveaus.

Voor de kinderen: laat kinderen meer op blote voeten lopen. Maak blootsvoets lopen een onderdeel van hun dagelijkse routine. Laat ze binnenshuis op blote voeten spelen of huiswerk maken. En moedig de tijd op blote voeten buitenshuis aan, zoveel als het weer het toelaat. Door vanaf jonge leeftijd geaard te zijn, ontstaan ​​er sterke elektrische verbindingen met de aarde.

Mindfulness-aanpak: Probeer loopmeditaties te aarden. Bewust wandelen op blote voeten kan de aardingsvoordelen zelfs nog vergroten. Breng uw zintuigen naar de sensaties onder uw voeten. Let op de warmte, textuur en verbinding met de levende aarde. Net zoals yoga de nadruk legt op houdingen op blote voeten, leren mindfulness-grondwandelingen ons vrede te vinden in simpelweg zijn.



Het grotere plaatje

Het terugwinnen van uw verbinding met de aarde

Uiteindelijk is onze soort geëvolueerd terwijl ze miljoenen jaren blootsvoets over de grond liep. Het terugwinnen van die verbinding levert een overschot aan elektronen op die essentieel zijn voor het voeden van ons lichaam en het neutraliseren van oxidatieve stress. En het absorberen van de negatieve lading van de aarde brengt de positieve lading van alle draadloze gadgets om ons heen in evenwicht.

Zoals Clint Ober, die hielp bij het herontdekken van het aarden, het verwoordde:

“Door de geschiedenis heen waren mensen verbonden met de aarde. Maar vandaag de dag zijn we in een wereld van asfalt, kunststoffen en elektriciteit het contact met deze verbinding kwijtgeraakt en zijn we iets kwijtgeraakt dat essentieel is voor het leven en welzijn.”

Met een aantal zeer

Door haalbare aanpassingen aan uw levensstijl kunt u de lang over het hoofd geziene voordelen van het aarden in de aarde opnieuw benutten. Uw gezondheid op vele niveaus zal u dankbaar zijn.

Conclusie en oproep tot actie

Dus vertel eens: welke acties gaat u ondernemen om meer basis aan uw dagelijks leven toe te voegen? Heeft u er baat bij gehad om vaker huisarrest te hebben? Laat het me weten in de reacties!

Probleemloos retourneren

Wij staan ​​achter onze producten. Als het niet goed is, zullen we het rechtzetten. Uw tevredenheid is onze prioriteit.

Gratis 1 jaar garantie

Uw vertrouwen, onze inzet. Bij elk artikel zit een jaar dekking. Koop met vertrouwen.

100% tevredenheid

Uw geluk, onze belofte. Als het niet perfect is, zijn wij er om u te helpen. Winkel met zekerheid.

Klantenservice NL & BE

Lokale ondersteuning voor elke behoefte. Ons team staat voor u klaar. Vertrouw op onze toewijding.