Meteen naar de content

Gratis verzending vanaf €150 | 30 dagen Retour Garantie

Neem contact op met ons

Aarding 101

Grounding 101

Heb je gehoord van de gezondheidsvoordelen van ‘aarden’ of ‘aarden’? Het wordt steeds populairder, maar je vraagt ​​je misschien nog steeds af wat het is en hoe je het daadwerkelijk kunt gaan beoefenen. In deze beginnershandleiding leg ik de basisprincipes van aarden uit en hoe je dit eenvoudig in je dagelijkse routine kunt integreren.

Wat is aarden?

Aarden betekent simpelweg direct contact maken met het aardoppervlak, vaak door buiten te lopen of blootsvoets te zitten. Hierdoor kan uw lichaam vrije elektronen uit de aarde opnemen, wat kan helpen ontstekingen te verminderen en andere gezondheidsvoordelen te bieden.

De logica is dat we gedurende het grootste deel van de menselijke evolutie voortdurend geaard waren terwijl we op blote voeten liepen en op de grond sliepen. Maar tegenwoordig zijn we door schoenen met rubberen zolen, betonnen vloeren en verhoogde bedden losgekoppeld van de natuurlijke elektronenstroom van de aarde. Het herstellen van deze aardverbinding ondersteunt het elektrische evenwicht van het lichaam op verschillende belangrijke manieren:

  • Vermindert ontstekingen
  • Verdunt het bloed
  • Brengt het zenuwstelsel in evenwicht
  • Helpt bij het synchroniseren van circadiane ritmes
  • Verlicht pijn
  • Versnelt de genezing

Meer dan twintig onderzoeken hebben de fysiologische effecten van aarding op het lichaam bevestigd.

Aanbevolen aardingstechnieken

Er zijn een paar eenvoudige manieren om te beginnen met aarden:

  • Ga blootsvoets naar buiten - Je schoenen uitdoen om direct op gras, zand of aarde te lopen, staan ​​of zitten is de eenvoudigste manier om te aarden. Begin met slechts 5-10 minuten per dag.
  • Zit of slaap binnenshuis met de voeten op de grond - Door gebruik te maken van aardingsmatten of -platen die buiten op de aarde zijn aangesloten, kunt u overal geaard worden. Producten waarin zilver is ingeweven, geleiden beter.
  • Aarden tijdens het werken - Met aardingsmatten en polsbandjes kunt u verbonden blijven terwijl u aan een bureau zit. Aardingspads kunnen onder een sta-bureau worden geplaatst.
  • Gebruik geaarde lakens - Speciale lakens met zilverdraden geleiden de energie van de aarde terwijl je slaapt.
  • Probeer aardingssandalen Sandalen met leren of rubberen zolen en koperen pluggen verbinden je met de aarde terwijl je blote voeten buitenshuis worden beschermd.

Veelgestelde vragen voor beginners

Als aarden nieuw voor je is, heb je waarschijnlijk enkele vragen. Hier zijn een paar veelvoorkomende:

Hoe lang duurt het voordat ik voordelen merk? De meeste mensen melden dat ze zich binnen een paar dagen rustiger voelen, beter slapen en minder pijn hebben. Ontstekingsremmende effecten bouwen zich op in de loop van weken en maanden.

Werkt het binnenshuis? Ja, het gebruik van aardingsmatten, -lakens of -banden binnenshuis verbindt u met de aarde, zolang ze op een geaard stopcontact zijn aangesloten.

Kan ik gronden in mijn tuin? Zolang uw tuin natuurlijke aarde of gras heeft, kunt u daar aarden. Vermijd grind-, beton- of behandelde houten dekken die de elektronenstroom blokkeren.

Moet ik volledig blootsvoets zijn? Nee, u kunt indien nodig aarden met zeer dunne, geleidende sokken voor comfort. Rubberen of plastic zolen blokkeren echter de aarding.

Is er iemand die niet moet aarden? Aarden is voor bijna iedereen veilig. De enige uitzondering vormen diabetici met schade aan de voetzenuwen, die eerst hun arts moeten raadplegen.

Praktische tips om geaard te worden

Klaar om aarding toe te voegen aan uw wellnessroutine? Probeer deze professionele tips:

  • Begin langzaam - 15-30 minuten per dag is voldoende als u begint.
  • Maak er een dagelijkse gewoonte van - Consistentie is de sleutel tot het ervaren van de ontstekingsremmende voordelen.
  • Geef prioriteit aan slaap - 's Nachts aarden helpt het circadiane ritme te normaliseren voor een diepere slaap.
  • Multitasken - Lezen, op een laptop werken of tv kijken zijn allemaal gemakkelijk te doen terwijl u geaard bent.
  • Denk aan zonnebrandcrème - Buiten aarden vereist nog steeds bescherming tegen de zon.
  • Luister naar je lichaam - Let op verbeteringen in pijnniveaus, energie, slaapkwaliteit of andere symptomen.

Hoe meer u van aarden een gewoonte maakt, hoe meer voordelen u waarschijnlijk zult ervaren. Houd het simpel door dagelijks korte aardingspauzes te nemen of aardingsuitrusting te gebruiken tijdens het slapen of werken. Voel het positieve verschil van het opnieuw verbinden met de aarde!

Probleemloos retourneren

Wij staan ​​achter onze producten. Als het niet goed is, zullen we het rechtzetten. Uw tevredenheid is onze prioriteit.

Gratis 1 jaar garantie

Uw vertrouwen, onze inzet. Bij elk artikel zit een jaar dekking. Koop met vertrouwen.

100% tevredenheid

Uw geluk, onze belofte. Als het niet perfect is, zijn wij er om u te helpen. Winkel met zekerheid.

Klantenservice NL & BE

Lokale ondersteuning voor elke behoefte. Ons team staat voor u klaar. Vertrouw op onze toewijding.